Opius (Opius) pygmaeator

Beyarslan, Ahmet & Fischer, Maximilian, 2013, Checklist of Turkish Opiinae (Hymenoptera, Braconidae), Zootaxa 3721 (5), pp. 401-454: 438

publication ID

http://dx.doi.org/10.11646/zootaxa.3721.5.1

publication LSID

lsid:zoobank.org:pub:C4A553C2-C577-4F4F-A0A7-B13D8FC6BC4D

persistent identifier

http://treatment.plazi.org/id/03851772-FFA0-960F-0C90-FD2AFAAEC522

treatment provided by

Plazi

scientific name

Opius (Opius) pygmaeator
status

 

* Opius (Opius) pygmaeator  (Nees, 1811)

Bracon pygmaeator Nees, 1811: 1  –37.

Opius (Opius) pygmaeator Haliday 1837: 203  –221. Opius (Opius) pygmaeator Papp, 1982 d: 67  –70.

Synonyms. Opius funebris Wesmael, 1835  ; Opius meracus Fischer, 1960  .

Distribution in Turkey. Izmir (Civelek et al. 2002).

Distribution. Western Palaearctic. Austria, Belgium, Canary Islands, Czechoslovakia, Denmark, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Lithuania, Macedonia, Poland, Romania, Russia, Slovenia, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom, Yugoslavia, Yugoslavia-Montenegro.

Kingdom

Animalia

Phylum

Arthropoda

Class

Insecta

Order

Hymenoptera

Family

Braconidae

Genus

Opius