Opius (Utetes) truncatus,

Beyarslan, Ahmet & Fischer, Maximilian, 2013, Checklist of Turkish Opiinae (Hymenoptera, Braconidae), Zootaxa 3721 (5), pp. 401-454: 446

publication ID

http://dx.doi.org/10.11646/zootaxa.3721.5.1

publication LSID

lsid:zoobank.org:pub:C4A553C2-C577-4F4F-A0A7-B13D8FC6BC4D

persistent identifier

http://treatment.plazi.org/id/03851772-FFA8-9607-0C90-FCE0FDAFC594

treatment provided by

Plazi

scientific name

Opius (Utetes) truncatus
status

 

* Opius (Utetes) truncatus  (Wesmael, 1835)

Opius truncatus Wesmael, 1835: 137  .

Opius (Therobolus) truncatus Thomson, 1895: 2180  . Opius (Xynobius) truncatus Tobias 1977: 423  . Opius (Utetes) truncatus: Fischer 1972: 148  .

Distribution in Turkey. Artvin, Rize (Beyarslan & Fischer, 2011).

Distribution. Palaearctic. Armenia, Austria, Belgium, Bulgaria, Czechoslovakia, Denmark, Finland, France, Germany, Hungary, Lithuania, Mongolia, Poland, Russia, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom. Hosts. Diptera  . Tephritidae  : Trypeta artemisiae (Fabricius, 1794)  [ Chrysanthemum parthenium  ]; Trypeta zoe Meigen, 1826  [ Artemisia vulgaris  ].

Kingdom

Animalia

Phylum

Arthropoda

Class

Insecta

Order

Hymenoptera

Family

Braconidae

Genus

Opius