Atta sexdens, Linnaeus 1758,

Wild, Alexander L., 2007, A catalogue of the ants of Paraguay (Hymenoptera: Formicidae), Zootaxa 1622, pp. 1-55: 31

publication ID

http://doi.org/ 10.5281/zenodo.179222

persistent identifier

http://treatment.plazi.org/id/03C2878B-FFD8-FFDC-F384-D73E321EFE1D

treatment provided by

Plazi

scientific name

Atta sexdens
status

 

sexdens (Linnaeus 1758)  . Caaguazú, Canindeyú, Central, Cordillera, Misiones, Paraguarí, San Pedro, “Guañayos” (Dept. unknown) “ Paraguay ” (s. loc.) ( ALWC, IFML, INBP, LACM, MCSN, MHNG, MZSP, NHMB, NHMW, USNM). Literature records: Alto Paraná, Caaguazú, Caazapá, Canindeyú, Central, Concepción, Cordillera, Guairá, Itapúa, Misiones, Ñeembucú, Paraguarí, San Pedro, “Pto. Itacurí” (Dept. unknown), “ Paraguay ” (s. loc.) (Borgmeier 1959 b, Emery 1896 b, Emery 1906, Fowler 1985, Santschi 1922 a).

INBP

Inventorio Biologico Nacional [Museo Nacional de Historia Natural del Paraguay]

LACM

Natural History Museum of Los Angeles County

MCSN

Museo Civico di Storia Naturale Giacomo Doria

MHNG

Museum d'Histoire Naturelle

MZSP

Sao Paulo, Museu de Zoologia da Universidade de Sao Paulo

NHMB

Naturhistorisches Museum, Basel

NHMW

Naturhistorisches Museum, Wien

USNM

Smithsonian Institution, National Museum of Natural History

Kingdom

Animalia

Phylum

Arthropoda

Class

Insecta

Order

Hymenoptera

Family

Formicidae

Genus

Atta