Hippopodius hippopus (Forskål, 1776),

M. P. Oliveira 1,16, S P. Miranda 2, *,, Es W. Mianzan 10,, Ro E. Migotto 11,, Ne B. Nascimento 2,11, Eli Nogueira Júnior 12,, Er Quiñones 13,, Izio Scarabino 14,, Tín Schiariti 10,, Io N. Stampar 15,, Tronolone 2, , Quíria B. & Onio C. Marques 2,11, 2016, Census of Cnidaria (Medusozoa) and Ctenophora from South American marine waters, Zootaxa 4194 (1), pp. 1-256: 189

publication ID

http://doi.org/ 10.11646/zootaxa.4194.1.1

publication LSID

lsid:zoobank.org:pub:C21A07A7-3AD9-4AA2-8426-EAB08BA396E6

DOI

http://doi.org/10.5281/zenodo.4513384

persistent identifier

http://treatment.plazi.org/id/3F6387A9-FF51-E2F5-85D8-FD9AD8826681

treatment provided by

Plazi

scientific name

Hippopodius hippopus (Forskål, 1776)
status

 

Hippopodius hippopus (Forskål, 1776) 

Distribution in South America: Pacific Ocean, Colombia, from 7°N to 1°N (Alvariño 1976; Cely & Chiquillo 1993), Peru, from 8o S to 16o S ( IMARPE database), Chile, at 23ºS off Antofagasta (Pagès et al. 2001; Apablaza & Palma 2006); Atlantic Ocean, off French Guiana (Leloup 1934; Leloup & Hentschel 1935), Brazil to Argentina, from 0º to 48ºS (Moser 1925; Seguin 1965; Alvariño 1968, 1971; Nogueira & Oliveira 1991; Dias 1994; Pugh 1999; Migotto et al. 2002; Araujo 2006, 2012; Araujo et al. 2010; Silveira & Morandini 2011; Bonecker et al. 2014).

Habitat: neritic and oceanic species, epipelagic, widely distributed in tropical, subtropical and temperate waters (Alvariño 1971; Pugh 1974; Pagès & Gili 1992; Pugh & Gasca 2009; Araujo 2012; Bonecker et al. 2014).

IMARPE

Instituto del Mar del Peru