Microppia simplissimus (Jacot, 1938),

Behan-Pelletier, Valerie M. & Lindo, Zoë, 2019, Checklist of oribatid mites (Acari: Oribatida) of Canada and Alaska, Zootaxa 4666 (1), pp. 1-180: 89

publication ID

https://doi.org/10.11646/zootaxa.4666.1.1

publication LSID

lsid:zoobank.org:pub:BA01E30E-7F64-49AB-910A-7EE6E597A4A4

persistent identifier

http://treatment.plazi.org/id/8676DA1E-4623-FFD8-FF53-F2A3FD3EFBF5

treatment provided by

Felipe

scientific name

Microppia simplissimus (Jacot, 1938)
status

 

Microppia simplissimus (Jacot, 1938) 

Original name: Oppia minus simplissimus Jacot, 1938  ( Marshall et al. 1987)

Combination: Opiella [sic] simplissimus (Jacot, 1938)  ; ( Marshall 1979).

Geographic Location: BC: North of Kamloops ( Marshall 1979); AB: Lethbridge (49°48 N, 112°54’ W) ( Walter & Latonas 2012); QC: Morgan Arboretum ( Marshall 1968; as Oppia minus  ).

Habitats: Douglas-fir litter; maple, beech forest litter.

Distribution: Nearctic.

Genus Moritzoppia Subías and Rodríguez, 1988